Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzeearend

Willem Alexander en Maxima voor gemaaltje EemnesklOp dinsdag 24 oktober hadden koning Willem-Alexander en koningin Maxima een werkbezoek aan de provincie Utrecht. Naast de plaatsen Amersfoort, Spakenburg en Eemdijk was er ook een bezoek aan de Eempolders. In het gemaal aan de Eemnesservaart lieten Maxima en Willem-Alexander zich in een ontspannen en onderhoudend gesprek informeren over de veehouderij en het weidevogelbeheer in het gebied. Ook de samenwerking tussen de veehouders en de vrijwilligers van onze weidevogelgroep kwam daarbij aan bod. Op verzoek van de veehouders en de burgemeester van Eemnes was onze Gert Bieshaar bij het gesprek aanwezig.

Naast een grote eer, vond Gert het ook een prettig en nuttig gesprek. Het viel Gert op, dat Maxima en Willem-Alexander goed geïnformeerd waren over de verschillende aspecten van het weidevogelbeheer. Termen als plas-dras en kruidenrijk kuikenland waren al snel onderdeel van hun vocabulair.

Willem Alexander en Maxima lunch

Op de foto:

Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander,Commissaris van de Koning Willibrord van Beek, Burgemeester van Eemnes Roland van Benthem, drie veehouders waaronder Johan Eek en Piet Selderij uit het westelijk deel van de Eempolders en Weidevogelgroep coordinator Gert Bieshaar.

 

Kortom een mooie gelegenheid voor Gert om, mede namens alle weidevogelbeschermers en vogelliefhebbers, het belang en het resultaat van goed weidevogelbeheer toe te lichten en te onderstrepen. Ook een mooie erkenning voor Gert als belangrijke spin in het grote web van de vrijwilligers en de melkveehouders.

 

Piet Spoorenberg

Willem Alexander en Maxima voor gemaaltje Eemnes

Reacties   

0 #1 Jelle Harder 03-11-2017 17:14
Beste Gert,

Weer een kroon op je prachtige werk voor de weidevogels. Je doet dat wel niet in je eentje maar vooral dankzij jouw inzet en doorzettingsver mogen zijn de resultaten buitengewoon.
Groet,
Jelle Harder
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 

  Eempoldertelling

bruinekiekendiefAl 40 jaar worden de vogels in de Eempolder geteld. Jan Mooij schrijft interessante artikeltjes over het voorkomen en verspreiding van de verschillende soorten.De laatste artikelen gaan over de Bergeen, Bruine Kiekendief en Kuifeend. Alle monografien zijn hier te lezen.

 

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan 5 maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:14-02-2018 15:56

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:04-02-2018 18:15

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel187618-02-2018 10:46
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk311-02-2018 18:24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.

Reacties

 • Cursussen

  Gwendolyn Braun 24.01.2018 12:50
  welke zoom? Of maakt dat niet uit?

  Lees meer ...

   
 • Cursussen

  Bakker, Francis 23.01.2018 18:58
  Wat je nodig hebt voor de excursies is een verrekijker. Voorlopig geen boeken. Op de tweede cursusavond ...

  Lees meer ...

   
 • Cursussen

  Gwendolyn Braun 23.01.2018 13:33
  Vraagje: heb je nog iets nodig voor deze cursus? Bepaalde boeken?

  Lees meer ...