Inloggen

banner 4jubileum

bannerzeearend

waterlelies

In de Oostelijke Vechtplassen (OVP) is een zogeheten gebiedsakkoord bereikt tussen overheden, terreinbeheerders grondeigenaren. Klik hier om er meer over te lezen. Dit akkoord was hoogstnoodzakelijk, omdat de (in Europees verband) afgesproken doelstellingen voor natuur en waterkwaliteit verre van gehaald worden in de OVP.

Het gebiedsakkoord bevat veel goede plannen, om de kwaliteit van water en natuur te verbeteren. Binnen het plan wordt ook gewerkt aan versterking van de lokale economie en in dit geval de recreatie. Ook hier zijn interessante plannen ontwikkeld, gericht op natuurbeleving. Echter een onderdeel richt zich op het maken van een korte vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen. Hier dreigt een vaarverbinding gemaakt te worden door de Loenderveense Plas. Juist de Loenderveense Plas heeft een grote waarde als laatste stille plas in het gebied. Buiten de broedperiode (september tot april) rusten hier jaarlijks duizenden vogels.

grafiekenLoenderveen1

grafiekenLoenderveen2

 

Reden om stelling te nemen en vaarrecreatie te weren op deze laatste plas in de OVP waar vogels nog ongestoord kunnen rusten. En waar rustzoekende recreanten vanaf de oevers kunnen genieten van een prachtig uitzicht over een stille plas vol vogels. Als jij dat wil, kan je nu via de volgende linkt de petitie tekenen tegen deze vaarroute door de Loenderveensche Plas.

https://behoudloenderveenseplas.petities.nl/

 

Wil je nog meer doen? Geef even een seintje aan Piet Spoorenberg. We zijn in elk geval op zoek naar een paar mensen, die maandelijks de watervogels op de Wijde Blik willen tellen in het kader van de Sovon watervogeltellingen.

luchtfoto

 

Reacties   

0 #1 Conny Leijdekker 19-12-2017 21:40
Laat het een stilte gebied er zijn genoeg andere vaarroutes!
Citeer
0 #2 Harry de Klein 16-01-2018 23:56
Moet het hele Gooi nou echt bereikbaar zijn voor recreanten? Laten we zuinig zijn op onze stiltegebieden.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ¬©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 

  Eempoldertelling

bruinekiekendiefAl 40 jaar worden de vogels in de Eempolder geteld. Jan Mooij schrijft interessante artikeltjes over het voorkomen en verspreiding van de verschillende soorten.De laatste artikelen gaan over de Bergeen, Bruine Kiekendief en Kuifeend. Alle monografien zijn hier te lezen.

 

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan 5 maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:14-01-2018 11:29

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:20-01-2018 17:23

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel186923-01-2018 12:26
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk215-01-2018 14:35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.

Reacties

 • Cursussen

  Bakker, Francis 23.01.2018 18:58
  Wat je nodig hebt voor de excursies is een verrekijker. Voorlopig geen boeken. Op de tweede cursusavond ...

  Lees meer ...

   
 • Cursussen

  Gwendolyn Braun 23.01.2018 13:33
  Vraagje: heb je nog iets nodig voor deze cursus? Bepaalde boeken?

  Lees meer ...

   
 • Werkgroep Eempoldertellingen

  Dirk Prop 19.01.2018 21:28
  Johan, Alle VWG rapport zijn in PDF te downloaden vanuit de website onder de menubalk 'Rapporten' ...

  Lees meer ...