Inloggen

banner 3origineel20170118

banneroeverlopers

Hier vindt u een overzicht van regionale en landelijke websites over vogels en natuurgebieden.

Vogelwaarnemingen

WebsiteOmschrijving
waarneming.nl Overzicht van natuurwaarnemingen in Nederland. Via de hier genoemde link, gaat u rechtstreeks naar een overzicht van de actuele waarnemingen in het Gooi. Van daar uit kunt u ook waarnemingen van andere gebieden opvragen.
trektellen.nl Resultaten van trektellingen van telposten in Nederland en Europa.
birdpix.nl Topsite van vogelfotografie
cbirding blogspot Blog site van één van de topspotters uit het Gooi, Christian Brinkman

Natuurorganisaties in het Gooi en omstreken

WebsiteOmschrijving
Stichting Behoud Gooise Heide Het doel van de stichting is het behouden van natuurterreinen in het Gooi alsmede hun cultuur-historische en geologische waarden en het karakter van het landschap en het voorkomen van aantasting van flora en fauna.
Vogelwacht Utrecht Goede en informatieve site. Kijk bijvoorbeeld wat ze over nestbescherming vertellen.
over Gooi en Vechtstreek Veel foto's van van alles in het Gooi en ook andere info (natuur, beelden, gebouwen en getallen)
Stichting Behoud de Eempolder Stichting die zich inzet voor het behoud van de Eemvallei. Goede doelstelling, goede stichting.
Ark & Eemlanschap De vereniging Ark & Eemlandschap zet zich in voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Arkemheen en Eemland en probeert boeren en burgers dichter bij elkaar te brengen. Een bijzonder nuttige instantie.
Goois Natuurreservaat Zeer laagdrempelige informatie van de Stichting Goois Natuurreservaat: van klimaatbosje tot de twee nieuwe kleuterpaden.
IVN Gooi IVN Gooi & O werkt ongeveer tussen Eem en Vecht en Hollandse Rading en het Gooimeer.
IVN Eemland IVN Eemland richt zich op het gebied rond Soest, Baarn en Eemnes. Ons belangrijkste doel: u bewust maken van de natuur, het milieu en het cultuurhistorische landschap bij u in de buurt.
KNNV Gooi De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) is een vereniging die actief is op het gebied van veldbiologie. Deze link brengt u naar de Gooise afdeling van de KNNV.
Ecoduct Een kroon op de beschaving van Nederland: het ecoduct in het Gooi.
Vogelasiel Het Vogelhospitaal Naarden vangt in het wild levende vogels op die op de een of andere wijze  in de problemen zijn gekomen. Wanneer zij weer voor zichzelf kunnen zorgen, worden zij weer in vrijheid gesteld.
Natuur- en milieu educatie (NME) in Gooi en Vechtstreek "Natuur- en milieueducatie (NME) zorgt via activerende activiteiten en projecten voor kennisvergroting, bewustwording en gedragsverandering bij kinderen en volwassenen."
Natuurwegwijzer "Dit is dé site voor buitenactiviteiten in de provincie Noord-Holland. Ontdek de mooiste fiets- of wandelroutes, de interessantste excursies, de leukste speelplekken en de stilste natuurgebieden." Een beetje te veel naar Meta de Vries geluisterd.
Natuurwerk Noord- Holland Website voor iedereen die vrijwilligerswerk op het gebied van natuur, milieu en landschap doet of mogelijk wil gaan doen.

Landelijke Natuurorganisaties en Websites

WebsiteOmschrijving
www.buitenlucht.nl Excursieburo Buitenlucht organiseert milieuvriendelijke en actieve natuurtochten in het Rijk van Nijmegen. We gaan in kleine groepen op pad om de natuur zo weinig mogelijk te verstoren. De tochten worden begeleid door een ervaren veldbioloog, die u alles laat zien en horen over de streek, over de planten en dieren die er voorkomen, over de geologie en over plaatselijke legendes.
Stork STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland.
Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie Met de Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie (JNM) kun je met andere jongeren van 12 tot 25 jaar op kamp of excursie de natuur in. We gaan er dan op uit om bijvoorbeeld vogels te kijken of libellen te vangen, en gezellig buiten te zijn. Deze activiteiten zijn er het hele jaar door, in heel Nederland en soms ver daarbuiten.
Milieuhulp Milieuhulp is een portaal van de Natuur en Milieufederaties en Milieudefensie over de leefomgeving. Het helpt burgers op weg die hun eigen
omgeving actief willen beschermen of verbeteren. Door de toenemende druk op de leefomgeving is daar steeds meer vraag naar.Milieuhulp bedenkt de antwoorden niet zelf, maar linkt door naar vele websites over natuur, milieu en duurzaamheid. De burger vindt zo een schat aan gegevens bijeen, van Kapvergunning tot Zonnepaneel.
Natuurmonumenten Veel informatie over de natuurgebieden van Natuurmonumenten. Ook wandelroutes die je op kunt vragen zonder lid te hoeven zijn!
SOVON De vereniging SOVON Vogelonderzoek Nederland (kortweg SOVON) organiseert landelijke vogeltellingen ten behoeve van beheer, beleid en wetenschap. Op de site is veel informatie te vinden over de soorten en telgebieden.
De Vogelbescherming Veel actuele informatie over vogels.
Staatsbosbeheer De site van Staatsbosbeheer met obligate zinnetjes als 'De Oostvaardersplassen zijn een internationaal bekend vogelparadijs.', maar ook resultaten van tellingen van vogels en runderen. Nog wel fragmentarisch maar het is een goed begin.
Startpagina vogelaars Startpagina met links naar allerlei birding sites.

Verrekijkers en telescopen

WebsiteOmschrijving
Verrekijkerexpert Online webwinkel voor verrekijkers en telescopen.
Greenview Optics Online webwinkel voor verrekijkers en telescopen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:23-09-2020 11:42

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel215715-09-2020 15:17
Koekoek11424-04-2020 20:16
Torenvalk1112-04-2020 08:34
IJsvogel127-05-2019 13:42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.

Reacties

  • Watervogeltellers gezocht in het Naardermeer

    Kooskoopmans 13.09.2020 20:13
    Ik heb wel Interesse in tellingen Bel mij op 0641914973

    Lees meer ...