Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerboomvalk

boerenzwaluwklSinds een week zijn ze er weer. Vele boerenzwaluwen verzamelen elke avond bij de rietkraag aan de dijk achter de Noordwal, in Huizen. De komende weken kunnen we hopelijk dus weer genieten. Wie weet komt er ook weer een boomvalk of sperwer jagen.

Wil je komen kijken kom dan vanaf 19.30- 20.00 naar de dijk. Let wel op de tijd, want het wordt dagelijks iets eerder donker. Dus gaan de zwaluwen ook steeds vroeger het riet in.

Hoe kom je daar? Vanaf het einde van de Westkade, bij het Gooimeer, de ophaalbrug over en dan linksaf slaan. Fietspad volgen en dan zitten we meestal bij het eerste balkon aan het water, al enkele jaren het zwaluwenbalkonnetje genoemd!

Mieke Pieren-Olijhoek, Zwaluwkring Huizen

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:20-09-2021 10:49

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel224713-09-2021 15:35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.