Inloggen

banner 3origineel20170118

bannergrauwevliegenvanger

groeveoostermeent4Wie de afslag van de A27 neemt richting Blaricum/Huizen, rijdt op de Randweg langs een massieve, met stugge grassen begroeide wal. Geen fraai visitekaartje van het Gooi, maar een blik naar de andere kant van de weg geeft een hoopvoller beeld: achter de berkensingel kan de automobilist een glimp opvangen van een natuurgebied dat weliswaar met een oppervlak van amper 20 ha niet veel voorstelt, maar dat als één van de weinige natte heidevelden in de regio verrassend hoge natuurwaarden kent. Dit is de Groeve Oostermeent; een beschermd gebied dat onder de hoede van het Goois Natuurreservaat valt. Welke broedvogels in het gebied zitten, is te lezen in pdfdit rapport met de resultaten van de inventarisatie van 2020.

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:08-08-2022 16:51

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel232014-08-2022 15:32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.