Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerschapen2

MountainbikersHet Goois NatuurReservaat heeft recent een nieuwe gedragscode ingesteld voor mountainbikers die voortaan op de wandelpaden mogen fietsen zolang ze de door GNR opgestelde gedragscode in acht nemen. Mensen die rust zoeken in de natuur van het GNR zijn hierdoor onaangenaam verrast.

De nieuwe gedragscode is in de volgende punten samengevat:

 1. Fiets alleen waar het is toegestaan
 2. Respecteer de natuur (plant én dier)
 3. Fiets in kleine groepjes
 4. Waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk
 5. Benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets
 6. Voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond
 7. Maak geen onnodig lawaai
 8. Laat geen afval achter

MountainbikersIn de laatste klankbordgroepvergadering van het GNR is de argumentatie achter deze beslissing toegelicht. Het GNR heeft de indruk dat er bij de niet-mountainbikers weinig bezwaar is afgaande op het feit dat er tot nu toe slechts 4 klachten bij het GNR zijn binnengekomen. Toch lijkt er een veel bredere weerstand te zijn tegen het mountainbiken op de voetpaden dan deze 4 klachten suggereren. Zo heeft de heer Offerhaus op persoonlijke titel het GNR formeel in kennis gesteld van zijn bezwaren. Zijn duidelijk geformuleerde bezwaren zijn in een zeer lezenswaardige brief hieronder te lezen.

Mede naar aanleiding van deze brief zal het GNR over een jaar de situatie m.b.t. de mountainbikers evalueren en het beleid eventueel aanpassen.

In dit verband is het belangrijk dat het GNR het oordeel kent van de bezoekers van de bos- en heideterreinen.
Wij adviseren daarom iedereen die zich stoort aan de mountainbikers in de Gooise natuur om zijn bezwaar bij het GNR kenbaar maken via het formulier op de website van GNR

U kunt de volgende tekst gebruiken of een eigen tekst formuleren.

Hierbij verzoek ik u om het mountainbiken op de wandelpaden van het GNR te verbieden. Mijn bezwaar is:

 • O Mountainbikers horen niet thuis in natuurgebieden
 • O Mountainbikers vernielen de paden en de bermen
 • O Mountainbikers houden zich niet aan de gedragsregels
 • O Mountainbikers storen de wandelaars
 • O ...

Reacties   

+2 #1 Eric 09-02-2021 09:15
Zo kan je ook een petitie beginnen tegen honden uitlaters. Vooral degene die honden los laten lopen in gebieden waar dat niet mag. En in de meeste gebieden mag dat niet. En toch doen ze het bijna allemaal. De loslopende honden maken veel meer kapot dan de mtb’ers. Die blijven keurig op de paden en maken dus niets stuk. Dus als er een groep is die aangepakt moet worden zijn het de honden uitlaters wel.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen