Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerschapen2

Vogelweek 2013Van 4 t/m 12 mei 2013 barst de Nationale Vogelweek los. Door het hele land zijn er gratis vogelexcursies en activiteiten. Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland organiseren de Vogelweek om zoveel mogelijk Nederlanders te stimuleren er op uit te trekken en samen met kenners vogels te ontdekken.

Onze vogelwerkgroep organiseert dit jaar ook een beperkt aantal excursies, die je hier kunt bekijken.

En, voor de leden met kennis van vogels: het is nog steeds mogelijk om een activiteit te organiseren, bijvoorbeeld een excursie in je directe omgeving. Je kunt dan gebruik maken van onderstaand model om de uitnodigingen te flyeren.

Suggesties voor activiteiten voor dit of volgend jaar zijn altijd welkom. Je kunt deze opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een mooi initiatief is de boottocht met Zeiltjalk de Lis en het vogelproject op het RZWI terrein van Huizen. Zie de onderstaande berichten.


Ga varend mee vogels kijken tijdens de Nationale Vogelweek langs de kust van Muiden met Zeiltjalk de Lis

Van 4 t/m 12 mei barst de Nationale Vogelweek los. De Nederlandse natuur is dan op z’n mooist en door het hele land worden vogelexcursies en activiteiten georganiseerd. Ook vanuit hartje Muiden kunt u op pad om vanaf het water vogels te ontdekken!

Doe mee en reserveer je plek op www.vogelweek.nl.

Iedereen herkent vogels als ekster, huismus, koolmees, reiger of meeuw. Maar hebt u wel eens een aalscholver, boerenzwaluw of nijlgans van dichtbij gezien? Dat is een ervaring om nooit te vergeten. Precies daarom organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland de Nationale Vogelweek van 4 t/m 12 mei. In elke provincie zijn er vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere leuke vogelactiviteiten. U zult vogels op het water ontdekken die u nooit eerder zo heeft gezien of nog nooit van zo dichtbij.

Iedereen kan mee met Zeiltjalk de Lis van schipster/eigenaresse Leon Oosterbroek voor een kleine vergoeding van 10 euro per persoon inclusief koffie en thee.

In Muiden organiseert Zeiltjalk de Lis 3 vaartochten van 3 uur: Op donderdag 9 mei om 7.00 uur een echte dauwvaartocht en op vrijdag 10 mei twee tochten: om 10.00 uur en om 14.00 uur.

De tochten gaan langs de kust van Muiden, de natuurboulevard, IJburg, Amsterdam en dan langs Forteiland Pampus via de kust van Muiderberg weer terug naar Muiden. Onder begeleiding van een schipper en matroos krijgt u de mooiste plekjes te zien en uitleg over de prachtige natuur. Tijdens deze tocht maken we kans op het zien van diverse vogels zoals aalscholvers, reigers, diverse soorten ganzen, diverse soorten meeuwen en wellicht de krooneenden die rondom Pampus leven. We hopen dat u er bij bent!

Opgeven voor deze excursie kan via www.vogelweek.nl.

U krijgt dan een bevestigingsmail met plaats en tijdstip van vertrek. Wees er snel bij, want vol is vol!


Bezoek het vogelproject op het RZWI terrein van Huizen.

Korte PowerPoint over aanleg oeverzwaluwwand, vleermuiskelder en ijsvogelnestkast. Instructiefilm van 10 min. over de bouw van de zwaluwwand. Wandeling naar zwaluwwand, vleermuiskelder en ijsvogelnestkast.

Startpunt is bij de ingang van de RWZI. Parkeren kan op het grote parkeerterrein, 100 m vanaf de ingang RWZI.

Zaterdag 11 mei om 13.30, 14.30 en 15.30

Kijk hier voor meer informatie en meld je aan voor de rondleiding.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen