Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerschapen2

ftabirdOok dit jaar is er weer een Big Day in het Gooi op initiatief van Hans van Oosterhout. Vorige jaren was deze dag een groot succes zoals onder andere hier en hier te lezen is. De Big Day zal dit jaar plaatsvinden op 11 of 12 mei. De deelnemende teams kunnen zelf bepalen op welke dag.

Voor degenen die onbekend zijn met het verschijnsel BIG DAY: dit houdt in dat je binnen 24 uur zoveel mogelijk soorten in een bepaald gebied, in dit geval het werkgebied van de VWG Gooi en Omstreken, probeert waar te nemen.

KraanvogelDe regels van de VWG Big Day 2013 zijn de volgende:

 • De tijdsperiode is 24 uur: vanaf 00:00 tot 24:00
 • Wij raden aan om je tijdens de Big Day zoveel mogelijk te voet en met de fiets te verplaatsen, maar het gebruik van de auto is niet verboden
 • Gebruik van geluidsapparatuur is niet toegestaan
 • De teams zijn 2-5 personen groot. Een meerderheid van een team moet een soort hebben waargenomen om een soort mee te kunnen tellen.
 • Het werkgebeid van de VWG Gooi en Omstreken is als volgt:
  Noordgrens: Vaargeul van het Eemmeer, IJmeer en het Gooimeer
  Westgrens: Vanaf noord het Amsterdams Rijnkanaal en vervolgens de Vecht
  Zuidgrens: Het Tienhovens kanaal van Vecht tot aan de Gooyersgracht
  Oostgrens: Gooyersgracht tot aan de A1, dan naar oost tot aan de Eem en vervolgens de Eem naar Noord
 • De vogel moet zich in het gebied bevinden. Waarnemingen van soorten die zich buiten het gebied bevinden, terwijl de waarnemers zich binnen het gebied begeven, mogen niet worden meegeteld.
 • Van elk team wordt verwacht dat ze een soortenlijst samenstellen en liefst ook een verslag(je) maken dat dan zo spoedig mogelijk op deze website wordt geplaatst.
 • Tot slot verwachten we dat de teams het belang van de vogels vooropstellen en vogels niet onnodig verstoren.

Als je mee wilt doen, geef je dan op. Dit kan als team of als individu. Indien je je als individu opgeeft, zullen we je in contact brengen met andere individuen die zich hebben opgegeven.

Je kunt je opgeven bij Hans van Oosterhout Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dirk Prop Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen