Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerschapen2

Logo GoudvinkZoals in De Korhaan van november te lezen was, is de mooie goudvink gekozen als jaarvogel voor onze vogelwerkgroep. Veel VWG’ers zullen op 1 januari dus met veel plezier de onvolprezen kalender voor 2013 van Het Vogeljaar hebben opgehangen. Daar prijkt in volle pracht op de omslag een goudvink. Om precies te zijn de ondersoort noordse goudvink - op de titelpagina! Hoe hebben ze dat zo treffend kunnen bedenken bij Het Vogeljaar...

We hopen zoveel mogelijk meldingen dit jaar te verzamelen, om zo meer zicht te krijgen op het voorkomen van deze soort in het gebied tussen Vecht en Eem. De eerste waarnemingen waren al op 2 januari ingevoerd, respectievelijk in Blaricum en Bussum.

We roepen iedereen op dit jaar extra attent te zijn op deze vogel en waarnemingen door te geven. Waar vandaan maakt niet uit, of het nu in de tuin is, waar goudvinken de voertafels goed weten te vinden, of tijdens een wandeling. In iedere Korhaan van 2013 besteden we aandacht aan de goudvink, hou dus het eerstvolgende nummer in de gaten!

Waarnemingen kunnen hier worden doorgegeven. De coördinatoren zijn Dick Jonkers en Juun de Boer, die je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt mailen.

Hieronder een foto van een man en vrouw Goudvink (foto's: Hugo Weenen in eigen tuin).

Goudvink (man)
Goudvink man

Goudvink (vrouw)
Goudvink vrouw

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen