Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerschapen2

Willem Alexander en Maxima voor gemaaltje EemnesklOp dinsdag 24 oktober hadden koning Willem-Alexander en koningin Maxima een werkbezoek aan de provincie Utrecht. Naast de plaatsen Amersfoort, Spakenburg en Eemdijk was er ook een bezoek aan de Eempolders. In het gemaal aan de Eemnesservaart lieten Maxima en Willem-Alexander zich in een ontspannen en onderhoudend gesprek informeren over de veehouderij en het weidevogelbeheer in het gebied. Ook de samenwerking tussen de veehouders en de vrijwilligers van onze weidevogelgroep kwam daarbij aan bod. Op verzoek van de veehouders en de burgemeester van Eemnes was onze Gert Bieshaar bij het gesprek aanwezig.

Naast een grote eer, vond Gert het ook een prettig en nuttig gesprek. Het viel Gert op, dat Maxima en Willem-Alexander goed geïnformeerd waren over de verschillende aspecten van het weidevogelbeheer. Termen als plas-dras en kruidenrijk kuikenland waren al snel onderdeel van hun vocabulair.

Willem Alexander en Maxima lunch

Op de foto:

Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander,Commissaris van de Koning Willibrord van Beek, Burgemeester van Eemnes Roland van Benthem, drie veehouders waaronder Johan Eek en Piet Selderij uit het westelijk deel van de Eempolders en Weidevogelgroep coordinator Gert Bieshaar.

 

Kortom een mooie gelegenheid voor Gert om, mede namens alle weidevogelbeschermers en vogelliefhebbers, het belang en het resultaat van goed weidevogelbeheer toe te lichten en te onderstrepen. Ook een mooie erkenning voor Gert als belangrijke spin in het grote web van de vrijwilligers en de melkveehouders.

 

Piet Spoorenberg

Willem Alexander en Maxima voor gemaaltje Eemnes

Reacties   

0 #1 Jelle Harder 03-11-2017 17:14
Beste Gert,

Weer een kroon op je prachtige werk voor de weidevogels. Je doet dat wel niet in je eentje maar vooral dankzij jouw inzet en doorzettingsver mogen zijn de resultaten buitengewoon.
Groet,
Jelle Harder
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen