Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartespecht2

pimpelmeesIn ons jubileumjaar 2017 is het startsein gegeven voor het vogeleducatie project. We doen dit project in nauwe samenwerking met  Omgevingseductie Gooi en Vechtstreek (OGVE).

Met behulp van kant en klare lesmaterialen en praktische ondersteuning (in de klas) gaan we wilde vogels in de aandacht en beleving van kinderen brengen.

Inmiddels hebben 53 scholen (klassen) zich ingeschreven voor het “Vogelrestaurant”. Dit zijn de lessen voor de allerjongste basisschoolleerlingen.

Dit is een veel groter succes dan we hadden durven dromen en iets om heel blij van te worden

Maar we zijn nu dus heel hard op zoek naar mensen - zoals jij -  om mee te helpen.

Wat gaan we doen?

De vrijwilligers van de vogelwerkgroep ondersteunen de leerkracht bij 2 verschillende lessen waarin vogelvoer wordt gemaakt en opgehangen. Daarna wordt gezamenlijk naar de vogels gekeken, die het vogelrestaurant op het schoolplein komen bezoeken.

Wanneer?

Tijdens een aantal ochtenden in januari en februari vinden deze lessen plaats.

Wie?

Waarom jij niet?

Heb je belangstelling, of wil je meer weten? Neem contact op met Hilde Veenstra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag willen we voor 26 november in beeld hebben op hoeveel vrijwilligers we ongeveer kunnen rekenen.

Hoe?

Op 12 december is er een instructieavond voor de vrijwilligers in de infoschuur.

Waarom moeten we dit doen?

Omdat we hiermee de eerste mooie vogelherinnering aan de kinderen kunnen geven, die ze hun hele leven mee kunnen nemen.

Dus meld je uiterlijk 26 november aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik hoop dat we veel aanmeldingen krijgen en daarmee alle klassen die zich nu aangemeld hebben ook daadwerkelijk een paar leuke vogellessen kunnen laten beleven.

 

Piet Spoorenberg

voorzitter

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:09-09-2018 10:53

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel196621-09-2018 22:07
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.

Reacties

  • Roelof Molenaar wint internationale prijzen

    johan de koning 25.08.2018 12:09
    Roelof van harte! Wat een eer, wat een mooie foto´s en wat een goed gezelschap waarin je verkeert!

    Lees meer ...