Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerschapen2

pimpelmeesIn ons jubileumjaar 2017 is het startsein gegeven voor het vogeleducatie project. We doen dit project in nauwe samenwerking met  Omgevingseductie Gooi en Vechtstreek (OGVE).

Met behulp van kant en klare lesmaterialen en praktische ondersteuning (in de klas) gaan we wilde vogels in de aandacht en beleving van kinderen brengen.

Inmiddels hebben 53 scholen (klassen) zich ingeschreven voor het “Vogelrestaurant”. Dit zijn de lessen voor de allerjongste basisschoolleerlingen.

Dit is een veel groter succes dan we hadden durven dromen en iets om heel blij van te worden

Maar we zijn nu dus heel hard op zoek naar mensen - zoals jij -  om mee te helpen.

Wat gaan we doen?

De vrijwilligers van de vogelwerkgroep ondersteunen de leerkracht bij 2 verschillende lessen waarin vogelvoer wordt gemaakt en opgehangen. Daarna wordt gezamenlijk naar de vogels gekeken, die het vogelrestaurant op het schoolplein komen bezoeken.

Wanneer?

Tijdens een aantal ochtenden in januari en februari vinden deze lessen plaats.

Wie?

Waarom jij niet?

Heb je belangstelling, of wil je meer weten? Neem contact op met Hilde Veenstra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag willen we voor 26 november in beeld hebben op hoeveel vrijwilligers we ongeveer kunnen rekenen.

Hoe?

Op 12 december is er een instructieavond voor de vrijwilligers in de infoschuur.

Waarom moeten we dit doen?

Omdat we hiermee de eerste mooie vogelherinnering aan de kinderen kunnen geven, die ze hun hele leven mee kunnen nemen.

Dus meld je uiterlijk 26 november aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik hoop dat we veel aanmeldingen krijgen en daarmee alle klassen die zich nu aangemeld hebben ook daadwerkelijk een paar leuke vogellessen kunnen laten beleven.

 

Piet Spoorenberg

voorzitter

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen