Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerschapen2

waterlelies

In de Oostelijke Vechtplassen (OVP) is een zogeheten gebiedsakkoord bereikt tussen overheden, terreinbeheerders grondeigenaren. Klik hier om er meer over te lezen. Dit akkoord was hoogstnoodzakelijk, omdat de (in Europees verband) afgesproken doelstellingen voor natuur en waterkwaliteit verre van gehaald worden in de OVP.

Het gebiedsakkoord bevat veel goede plannen, om de kwaliteit van water en natuur te verbeteren. Binnen het plan wordt ook gewerkt aan versterking van de lokale economie en in dit geval de recreatie. Ook hier zijn interessante plannen ontwikkeld, gericht op natuurbeleving. Echter een onderdeel richt zich op het maken van een korte vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen. Hier dreigt een vaarverbinding gemaakt te worden door de Loenderveense Plas. Juist de Loenderveense Plas heeft een grote waarde als laatste stille plas in het gebied. Buiten de broedperiode (september tot april) rusten hier jaarlijks duizenden vogels.

grafiekenLoenderveen1

grafiekenLoenderveen2

 

Reden om stelling te nemen en vaarrecreatie te weren op deze laatste plas in de OVP waar vogels nog ongestoord kunnen rusten. En waar rustzoekende recreanten vanaf de oevers kunnen genieten van een prachtig uitzicht over een stille plas vol vogels. Als jij dat wil, kan je nu via de volgende linkt de petitie tekenen tegen deze vaarroute door de Loenderveensche Plas.

https://behoudloenderveenseplas.petities.nl/

 

Wil je nog meer doen? Geef even een seintje aan Piet Spoorenberg. We zijn in elk geval op zoek naar een paar mensen, die maandelijks de watervogels op de Wijde Blik willen tellen in het kader van de Sovon watervogeltellingen.

luchtfoto

 

Reacties   

0 #1 Conny Leijdekker 19-12-2017 21:40
Laat het een stilte gebied er zijn genoeg andere vaarroutes!
Citeer
0 #2 Harry de Klein 16-01-2018 23:56
Moet het hele Gooi nou echt bereikbaar zijn voor recreanten? Laten we zuinig zijn op onze stiltegebieden.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen