Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerschapen2

De waarnemers van de werkgroep broedvogels inventariseren in het voorjaar de natuurgebieden in het Gooi en omstreken. In alle rust traceren zij de territoriale vogels op tijdstippen waarop  de meeste mensen nog op één oor liggen. De resultaten blijven echter allesbehalve onopgemerkt: in november en december 2017 zijn de resultaten op twee drukbezochte avonden in de Infoschuur gepresenteerd en in de Gooi & Eemlander is een artikel verschenen over de inventarisatie van het Laarder Wasmeer.

Wobbe Kijlstra en Han Dijkers, als coördinatoren van deze inventarisaties, zijn door de journalist van de Gooi & Eemlander geïnterviewd en dit interview is op 4 januari gepubliceerd. De tekst is hieronder te lezen.  
In 2018 zal ook weer een aantal natuurgebieden worden geïnventariseerd op broedvogels. Met name ervaren vogelaars wordt gevraagd om zich hiervoor op te geven. Ook onervaren waarnemers kunnen deelnemen, Zij zullen deel kunnen nemen onder begeleiding van een ervaren waarnemer. Lees hier hoe je je op kunt geven.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen