Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerslangenarend

regenboogLoenderveen

Ook in 2020 zullen we weer broedvogelinventarisaties uitvoeren in de natuurgebieden van het Gooi en omgeving en je kunt je hiervoor nu als deelnemer opgeven. Gedegen vogelkennis van vogels en hun zang is natuurlijk zeer welkom, maar ook onervaren tellers kunnen meedoen. We inventariseren altijd met een team van minstens twee personen waarbij in elk geval één ervaren teller. Op die manier kun je dus eens kijken wat het inventariseren van broedvogels inhoudt, of je kunt op deze manier na een paar jaar ontwikkelen tot een ervaren inventariseerder.

Voor zover je dit nog niet gedaan hebt op zaterdagochtend 7 december, kun je je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden voor de inventarisaties van 2020.

De beheerders hebben voor 2020 de volgende gebieden genomineerd:

  • Horstermeer (Natuurmonumenten)
  • Spiegelplas (Natuurmonumenten)
  • Valse Bosjes (Natuurmonumenten)
  • Dode Hond (Staatsbosbeheer)
  • Loenderveense Waterleidingplas (Waternet)
  • Groeve Oostermeent (Goois NatuurReservaat)
  • Laarder Wasmeer (Goois NatuurReservaat)

Als je mee wilt doen, geef je dan uiterlijk 26 december 2019 op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geef daarbij het volgende op:
- kennis van vogelzang (veel/weinig)
- ervaring met inventarisaties (veel/weinig)
- aantal keren dat je mee wilt tellen (minimaal 1 , maximaal 30)
- eventuele voorkeuren voor de bovengenoemde, genomineerde gebieden

We tellen meestal in het weekend maar soms kan daar van afgeweken worden. In februari wordt een totaalplanning gemaakt van alle gebieden en tellers waarin rekening wordt gehouden met de beschikbaarheid, voorkeuren en ervaring van de individuele tellers. Als je je hebt opgegeven dan zal je hier in januari verder over worden geïnformeerd en gepeild.

Piet Spoorenberg & Dirk Prop (0644734989)