Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerkoereigers

lezing 'Mongolië' LET OP andere locatie

 Registratie gesloten
 
45
Categorie
Lezing
Datum
donderdag 24 september 2020
Aantal stoelen
47
Nog beschikbaar
2
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie
De Drie Dorpen, Cannenburgerweg Ankeveen
Contact
AANMELDEN VERPLICHT via de knop 'registreren' (rechtsboven) 1 ticket per persoon
Aanvangstijd
20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Organisator(-en)
Feiko Prins

himalayan griffonklBijna 3 weken lang trok Wim Sluijs met een internationale groep van 8 vogelaars uit Engeland, Hongarije en USA met lokale gidsen door Mongolië. 3100 km lang was de reis waarvan 2100 km op onverharde wegen, paden en paadjes. De reis voerde het gezelschap langs hooggebergte, taiga, halfwoestijn en zoutmeren, elk met hun eigen bijzondere landschappen, vogels en andere dieren.

Mongolië is het dunst bevolkte land ter wereld (3 inwoners per vierkante kilometer). Van oudsher zijn de Mongolen een nomadisch volk met zeer interessante gebruiken gebaseerd op een mengeling van sjamanisme en boeddhisme, waarover Wim zal vertellen. Al eens een keelzang gehoord?

Maar natuurlijk is het belangrijkste deel van de avond gevuld met het tonen van de grote verscheidenheid aan vogels en zoogdieren. In totaal zijn er 224 vogelsoorten en 31 zoogdiersoorten gezien. De foto’s die getoond worden zijn gemaakt door 4 leden van de groep, waarbij de vogel-foto’s van Janis Olah, de Hongaarse gids van het gezelschap ronduit schitterend zijn. Wim heeft een geheel gemaakt van het grote aanbod aan foto-materiaal, dat een beeld wil geven van de grootsheid en diversiteit van het land, zijn volk en zijn natuur.

Let op: In verband met de corona-epidemie is aanmelden verplicht! via de knop 'Regsiteren rechtsboven.

altai snowcock AM

 
 

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:05-12-2021 16:18

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel225407-12-2021 15:53

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.