Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzaagbekken

Tekenen in de Blauwe Kamer

Categorie
Excursie
Datum
zaterdag 30 juni 2018
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vertrekplaats
NS Bussum Zuid
Vertrektijd
9.00 uur
Excursieleider(s)
Johan de Koning

Ooievaar 1 van 1

We gaan een tweede poging wagen: vogels tekenen in rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer, vlak onder de Grebbeberg. In januari moesten we helaas onze bestemming wijzigen, omdat het gebied vanwege de hoge waterstanden niet begaanbaar was. De plassen bij Almere boden een verassend goed alternatief maar de vogels in de Blauwe Kamer moeten natuurlijk ook nog worden vastgelegd.
Dat gaan we doen op zaterdag 30 juni. Gezamenlijk rijden we naar de Blauwe Kamer. Na een korte warming up wandelen we naar de kijkhut en nog wat andere fraaie plekjes. Na afloop bespreken we onze ervaringen in het panoramarestaurant.
De excursie is niet alleen bedoeld voor ervaren tekenaars, maar ook voor vogelaars die deze manier van waarnemen en vastleggen eens willen uitproberen.
Als materiaal zijn pen (of potlood, of viltstift) en papier (of schetsboek) voldoende. Wie zin heeft kan ook kleurpotloden, aquarelpotloden, of een aquarelsetje met penseel of een water brush meenemen. Telescopen komen zeer van pas!
Vanwege de grootte van de kijkhut gaan we met maximaal twaalf deelnemers. Dus mail als je van plan bent mee te gaan. Newbe’s ontvangen vooraf nog wat tips per mail en ter plekke enige aanmoediging. Neem lunch en koffie of thee mee! We verwachten tussen 15.00 en 16.00 uur weer terug te zijn.

 
 
 

Programmakalender