Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerprikkeldraad

arendmeteendVoor het derde jaar op rij heeft de zeearend succesvol gebroed op de Dode Hond. Dit jaar heeft het broedpaar zelfs twee jongen grootgebracht. In het kader van een onderzoek naar het mogelijk schadelijk effect van windturbines zijn beide vogels in juni van een zender voorzien en op het zenderportaal van de werkgroep zeearend zijn ze nu voor iedereen te volgen. Hier is de positie van de gezenderde arend te zien van de afgelopen maand tot eergisteren. Te zien is dat de manlijke vogel al kleine uitstapjes maakt naar de Eempolder. De vrouwelijk vogel waagt zich tot nu toe minder ver en vindt het bij het Groene Strand bij de A27 al welletjes.

 Meer informatie over dit project is te lezen in deze blog van Staatsbosbeheer.

Buddy van Nieuwenhoven is voorlopig de enige die beide jonge vogels gelijktijdig heeft zien vliegen. Zie zijn waarneming op waarneming.nl

 Onderstaande foto's van één van de gezenderde arenden zijn van Klaas van den Berg, boswachter van SBB,  onder wiens supervisie het zenderen van de arenden heeft plaatsgevonden.

 zeearendmetzenderkl

 

 zeearendmetzender2kl

 

Het verslag van het broedgeval in 2018 is hier te lezen.

 

Dirk Prop

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:10-01-2022 10:33

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel225703-01-2022 20:12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.