Inloggen

banner 3origineel20170118

bannersmienten2

ijsvogelDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe u deze kunt bestellen vindt u hier.

Broedwanden maken voor ijsvogels

3e oplage, nieuwe versie instructie dvd

Voorzijde DVDIn 2008 lanceerde de IJsvogelwerkgroep Gooi en Vechtstreek een nieuwe instructie dvd: “Broedwanden maken voor ijsvogels”. Inmiddels zijn er meer dan 1000 dvd’s verkocht en is een 3e oplage gereed.

De dvd is nu voorzien van een keuzemenu. Gekozen kan worden voor een Nederlandse versie, een versie met Duitse ondertitels of een versie met Engelse ondertitels. Het bijbehorende boekje is drietalig geworden.

Met deze aanpassingen zijn de mogelijkheden voor gebruik van de dvd sterk vergroot.

De dvd blijkt een groot aantal mensen aan te spreken, niet alleen de vrijwilliger maar ook de professional die graag aan de slag wil om ijsvogels aan meer broedplaatsen te helpen.

De IJsvogelwerkgroep Gooi en Vechtstreek heeft weer hard gewerkt aan deze instructie dvd over het maken van ijsvogelbroedwanden. De titel van de dvd is voor de hand liggend “Broedwanden maken voor ijsvogels”.

Bij het maken van geschikte broedgelegenheid langs de oevers blijkt het aantal ijsvogels toe te nemen. De IJsvogelwerkgroep heeft veel ervaring met het aanleggen hiervan, en deze ervaring is in de dvd aanschouwelijk weergegeven. De dvd laat ook prachtige beelden zien van deze schitterende vogels.

De productie is op een professionele wijze tot stand gekomen. Aanzet hiervoor was de door Jelle Harder gewonnen Paul Fentener van Vlissingen AD Natuurprijs in 2006. Aangevuld met subsidies van de provincie Noord-Holland, de Nationale Postcode Loterij, Landschap Noord-Holland en Vogelbescherming Nederland kwamen de financiën voor dit project bij elkaar.
De nieuwe oplage van deze drietalige dvd is weer 500 ex.

Wijze van bestellen

De dvd kan besteld worden in de webshop van Vogelbescherming Nederland. Prijs: € 13,95 excl. verzendkosten. Kijk op: www.vogelbescherming.nl/webshop

IJsvogelhandleiding, 2e vernieuwde druk

omslagijsvogelwandenDe bekende IJsvogelhandleiding over het maken, onderhouden en controleren van ijsvogelwanden is herdrukt. De vernieuwde versie is na acht jaar aangevuld met nieuwe ervaringen.

Nieuwe ijsvogelwanden bevorderen het broeden van ijsvogels. In de handleiding worden vier verschillende manieren om zelf een broedwand te maken uitgelegd. Duidelijk wordt hoe vrijwilligers en professionals broedwanden in de praktijk kunnen maken. Per mogelijkheid wordt stap voor stap toegelicht welke aanpak nodig is. Veel algemene aanwijzingen, informatie over controle, onderhoud en ervaringen maken deze handleiding compleet. Een extra hoofdstukje is gewijd aan ijsvogels in de winter.

 

IJsvogelhandleiding, aanleg, controle en onderhoud van ijsvogelwanden.
Samenstelling Jelle Harder, 20 pag. A4. Uitgave Landschap Noord-Holland.

De handleiding is gratis te downloaden: pdfHandleidingIJsvogelwanden.pdf

Handleiding en dvd vormen samen een eenheid met alle beschikbare informatie.

 

Lezingen en workshops

Wilt u voor uw werkgroep, gemeente of andere organisatie een lezing of workshop over ijsvogels en ijsvogelwanden maken? Neem dan contact op met Jelle Harder, de samensteller van de IJsvogel instructie dvd en IJsvogelhandleiding. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:02-12-2018 16:16

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel197725-11-2018 14:27
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.