Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerijsvogel3

 

 

Inleiding

Heb je een passie voor vogelfotografie en ben je lid van de VWG Gooi e.o.? Dan ben je bij de Werkgroep Fotografie op het juiste adres!

De Werkgroep Fotografie richt zich op het maken van foto’s van in het wild levende vogels. 

Het werkgebied van de VWG Gooi e.o. is het favoriete werkgebied van de Werkgroep Fotografie, maar niet uitsluitend. 

Met haar activiteiten wil de werkgroep bijdragen aan de bescherming van de natuur. 

De Werkgroep Fotografie probeert zo veel mogelijk met andere werkgroepen en subgroepen van de VWG samen te werken om unieke beelden te maken van vogels, interessant vogelgedrag etc.. Bij het maken van de beelden dienen negatieve invloeden op leefomgeving of voortplanting (b.v. verstoring broedende vogels) te worden vermeden. 

De Werkgroep organiseert ondermeer thema-avonden, excursies, projecten, tentoonstellingen, en faciliteert informatie uitwisseling en andere gezamenlijke activiteiten. Ook beheert de Werkgroep de fotogalerij van de VWG website.

Wil je je aanmelden of wil je om een andere reden contact opnemen met deze werkgroep? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Programma 2021

Avondbijeenkomsten:

Tot nadere aankondiging vinden online sessies plaats met het programma Teams van Microsoft.

De eerste sessie vindt plaats op 13 januari 2021. Indien je wilt meedoen dan vóór 5 januari 2021 aanmelden met een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het thema voor deze avond is: Roofvogels.

Wouter Rohde zal deze avond iets te vertellen over roofvogels: buizerds en alles wat daar op lijkt. Dus buizerd, ruigpootbuizerd, wespendief, visarend, slangenarend. Het leek Wouter een leuk idee om daarvoor foto’s van onze leden te gebruiken. Dus als je mooie foto’s hebt, bij voorkeur in vlucht maar zittend mag ook, mag je die vóór 5 januari 2021 sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de lezing van Wouter wordt het roofvogel-programma voorgezet en bespreken we andere roofvogel-foto’s van de aanwezigen; een ieder kan daartoe 3 foto’s over dit thema -uiterlijk 11 januari doch liefst eerder- insturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Formaat van de in te sturen foto's: maximaal 1920x1080px, en verander de bestandsnamen in voornaam01, voornaam02 etc.

We hopen op een leuke avond met interessante foto’s, neem daarom de tijd voor het kiezen van de foto’s die je wil laten zien.

Donderdag 11 februari 2021

Digitale avondbijeenkomst waarop elke fotograaf haar / zijn beste foto's van 2020 laat zien en waaruit de deelnemers de beste foto kiezen. Wil je hieraan deelnemen stuur dan een mail (uiterlijk 4 februari 2021) aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nadere informatie wordt dan verstrekt over het inzenden van de foto's en de kiesprocedure die zal worden gevolgd.

Excursies

Voor 2021 zijn nog geen exursies gepland

Websites leden

 

Websites Techniek fotografie

 

Albums

Ga voor een overzicht van alle foto's van de fotografen naar de fotogalerij.