Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerkleinebarmsijs

Vanaf heden kunnen jullie je weer aanmelden voor de Najaarscursus 2023 via de website.

De eerst volgende beginnerscursus start in het Najaar 2023 en wel op dinsdag 3 oktober 2023.

In het voorjaar en in het najaar organiseert een enthousiast cursusteam van de Vogelwerkgroep een cursus “Vogels kijken voor beginners” voor volwassenen vanaf 16 jaar. Ervaren vogelaars staan zes weken voor jullie klaar om antwoord te geven op al jullie vragen over vogels. Tijdens deze cursus, die 6 weken duurt, maken jullie kennis met de vogelwereld in het voorjaar en wat daarin gebeurt.

De bijeenkomsten starten om 20.00 uur in de infoschuur van het GNR, Naarderweg 103A te Hilversum. Komend vanaf Hilversum sla je af bij de eerste afslag links nà de Natuurbrug, komend vanaf Bussum is het rechts vóór de Natuurbrug.

Presentatieavonden Najaar 2023

Op 6 dinsdagavonden van 20.00 uur tot ongeveer 22.15 uur vertellen wij jullie over de vogels die het hele jaar hier vertoeven en die in het najaar naar Nederland komen om hier te overwinteren en natuurlijk over de vogeltrek; De data zijn 3, 10, 17, 24 en 31 oktober en 7 november 2023.

Excursies Najaar 2023

We gaan ook 4 keer op excursie: 2 keer op zaterdagmorgen 14 en 28 oktober en 2 keer op zondagmorgen 22 oktober en 5 november 2023: vertrek altijd om 08.00 uur en om 11.00 uur zijn we weer terug. Alleen de laatste excursie op 5 november duurt 6 uur. De excursies gaan altijd door, weer of geen weer. Je hebt een verrekijker nodig voor de excursies; als je er nog geen hebt kan je er misschien een lenen van vrienden of familie, kopen kan altijd nog. Er is een beperkt aantal verrekijkers te leen vóór de excursie vertrekt.

De cursus “Vogels kijken voor beginners” bestaat uit twee delen; een cursus in het Voorjaar en een cursus in het Najaar. Het maakt niet uit wanneer je begint, maar als je meedoet kom je zonder meer in het voorjaar van 2024 in aanmerking voor een cursusplaats (voor de 2e cursus).

Kosten

Cursuskosten en lidmaatschap worden via automatische incasso geïnd.

De kosten per cursus bedragen € 35,- per cursusdeel (Voorjaar of Najaar). Ben je nog geen lid van VWG? Dan word je bij inschrijving ook automatisch lid: je betaalt € 55,00 (35 + 20) voor deelname aan de cursus èn het lidmaatschap van de vereniging (jaarlijks opzegbaar). Een tweede cursist wonend op hetzelfde adres, betaalt voor het lidmaatschap € 7,00. Het cursusgeld + lidmaatschap voor deze medebewoner (huisgenoot-lid) bedraagt dus € 42 (35 + 7). Je kan gelijk profiteren van de voordelen van de vereniging zoals deelnemen aan excursies, lezingen, verenigingsblad De Korhaan.

Annuleren van deelname kan tot 31 december voor de voorjaarscursus en tot 31 juli voor de najaarscursus. Je ontvangt het cursusgeld retour.

Nog vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.