Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartesten

r

Voorjaarsweekend Epen, Zuid-Limburg

Categorie
Excursie
Datum
vrijdag 22 april 2022 - zondag 24 april 2022
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Organisator(-en)
Martijn Oort en Hadewych Reivers

Voorjaarsweekend Epen, Zuid-Limburg van 22 tot en met 24 april met mooie wandelingen vanuit Epen. We gaan in drie groepen van 12 wandelen in het Geuldal, langs de Gulp en in het Bovenste Bos, met excursieleiders vanuit de Vogelwerkgroep. Wellicht zien we de Waterspreeuw, de Kortteenboomkruiper of de Middelste Bonte Specht, naast veel bos en akkervogels.

 

Inschrijven via deze link bij Delta Safari.

 

Waarom inschrijven bij Delta Safari?  

Dit schreven wij in de nieuwsbrief van de VWG op 20 februari:

"Wij gaan onze weekenden en buitenlandse reizen laten ondersteunen door een reisorganisator. Wat blijft is dat de VWG de bestemming, overnachtingen en vervoer zoekt en bepaalt. De reisorganisator zal de inschrijvingen, financiën en de boekingen verzorgen. Onze reizen en weekenden worden daardoor iets duurder maar blijven betaalbaar. Waarom doen we dat?Welnu, het combineren van twee reisactiviteiten, zoals een overnachting, vervoer of een excursie, maakt er volgens de wet een pakketreis van. Daarbij hoort ook de aansprakelijkheid voor de diensten die derden invullen, zoals vervoerders en hotels. De bedoeling van de wetgever is om vakantiegangers beter te beschermen. Het effect is echter ook dat scholen, sportverenigingen en vogelwerkgroepen een groter aansprakelijkheidsrisico lopen bij hun uitjes. Dat kunnen en willen wij niet als Vogelwerkgroep.

 

Het bestuur heeft ervoor gekozen om dit niet zelf te verzekeren, omdat het verplichte eigen risico nog steeds groot is. Handiger en goedkoper is om gebruik te maken van een reisorganisator, die tevens administratieve zaken overneemt van onze penningmeester en administratie."

 
 

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

buttonautomatischincasso

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:29-05-2024 14:15

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel247207-07-2024 14:51

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.