Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

nestkastonderzoek NIOO-KNAW

 Registratie gesloten
 
17
Categorie
Lezing
Datum
zaterdag 2 maart 2024
Aantal plaatsen
30
Beschikbare plaatsen
13
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie
Infoschuur, Naarderweg 103, Hilversum
Contact
Aanmelden via knop rechtsboven, 1 ticket per persoon, breng je eigen koffiebeker mee
Aanvangstijd
10.00 uur
Organisator(-en)
Coby Jeninga, werkgroep Nestkasten
Eindtijd (indicatief)
12.30 uur

Presentatie door professor Kees van Oers van het NIOO (Nederlands Instituut van Oecologisch Onderzoek) met als onderwerp: 

Hoe werkt de mees: een kijkje in het nestkastonderzoek van het NIOO-KNAW

Vorig jaar heeft de werkgroep nestkast controle twee bijeenkomsten georganiseerd met het thema: nut en noodzaak van de nestkastcontrole.

De eerste bijeenkomst was met Christiaan Both, hoogleraar dierecologie aan de Rijksuniversiteit te Groningen, die sprak over in hoeverre de klimaatsverandering invloed heeft op de bonte vliegenvanger en hoe deze anticipeert op de veranderingen. 

En Tim van de Broek, ecoloog en boswachter bij Natuur Monumenten, lichtte het beleid binnen Natuurmonumenten toe en hun visie op nestkasten.

De Tweede bijeenkomst was met Bernice Goffin, meetnet coördinator van Sovon. De controle gegevens van het Gooi maken 10% uit van de landelijke nestkast data en dat al sinds vele jaren. Uit al deze data kunnen trends verklaard worden, problemen gesignaleerd, en reproductie gevolgd.

Voor de volgende bijeenkomst in deze serie hebben wij professor Kees van Oers van het NIOO (Nederlands instituut voor oecologisch onderzoek) uitgenodigd. Het NIOO krijgt ook elk jaar de controle gegevens van het Gooi en gebruiken deze gegevens voor hun onderzoek naar de mees. Daar gaat hij ons meer over vertellen!

 

NB: eigen kofffiebeker meenemen / bring your own mok.

 
 

Programmakalender