Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerslangenarend

zomertalingMarc van Houten heeft ook in 2023 een broedvogelinventarisatie uitgevoerd van vijf natuurreservaten van Natuurmonumenten langs de Eem. De gebieden zijn rijk aan weidevogels. Verder zijn er meer dan 30 broedvogelsoorten vastgesteld, waaronder ook de Kluut, dit jaar zelfs een kolonie van 16 paar. Predatie is en blijft een groot zorgpunt. Helaas is het nog steeds vaak onduidelijk welke predator actief is en in welke mate. Vooral omdat vermoedelijk de meeste predatie in de nacht plaatsvindt. Om bij de predatie van weidevogelkuikens de predator vast te stellen, is het advies om gebruik te maken van wildcamera’s. Zodra men weet welke predator(en) verantwoordelijk is/zijn voor het merendeel van de predatie, kunnen er gerichte maatregelen genomen worden, om zo mogelijk de predatiedruk te verminderen.

Lees pdfhier het volledige rapport.

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:27-11-2023 14:41

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel242803-12-2023 11:17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.