Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartesten

r

grutto6Jan Mooij heeft een rapport gemaakt over de ontwikkelingen van de vogelstand in de westelijke Eempolders van 2015 t/m 2020.  Voor de meeste weidevogels is de grote lijn voor de broedvogels een lichte stijging van de aantallen in het telgebied Noord en een daling in de telgebieden Zuid en Oostermeent. Dit lijkt samen te hangen met het weidevogelreservaat in Noord. De Veldleeuwerik lijkt zich te handhaven in heel kleine aantallen. De sterke toename van de Grote Zilverreiger zette door. Tegenwoordig is hij in sommige tijden al bijna net zo talrijk als de Blauwe Reiger.
Bij de ganzen lijken de aantallen niet echt meer te stijgen. Het gemiddelde aantal Brandganzen is ten opzichte van de vorige periode duidelijk gestegen, maar het aantal Grauwe Ganzen en Kolganzen daalde. Bij de Nijlgans en de Canadese Gans was sprake van een sterke daling. De Kleine Zwaan is bijna verdwenen, de laatste jaren waren er nog maar enkele exemplaren aanwezig. Het hele rapport is pdfhier te lezen.

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

buttonautomatischincasso

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:29-05-2024 14:15

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel247207-07-2024 14:51

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.