Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

ijsvogelkl3Rudy Schippers van het Vogelringstation Gooimeer heeft het jaarrapport 2023 geschreven. Het was een uitzonderlijk nat jaar waardoor het geen verrassing zal zijn dat de aantallen geringde vogels het laagst waren sinds we bij Oud Valkeveen aan het ringen zijn. Dit jaar kregen wij 3402 vogels in de netten tegen een 10-jaars gemiddelde van 5433 vogels. Het rapport vermeldt tal van interessante waarnemingen. Zo werden er op 28 mei drie vrouwtjes van de Grote Karekiet geringd. Opvallend was dat op diezelfde ochtend eveneens twee mannen in de oeverzone zongen. Dat betekende dus 5 vogels op een ochtend van deze voor Nederland toch wel zeldzame soort. Apart was de vangst van een ijsvogel met vis in zijn snavel. Zie de bijgaande foto. Het hele rapport is pdfhier te lezen.

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

buttonautomatischincasso

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:17-04-2024 14:21

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel246011-04-2024 20:14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.