Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

HuizerPierklOm 6 uur 30 (nog donker) verzamelden 5 vroege vogels zich voor de excursie. Wachtend op een beetje licht om de pier op te lopen, zagen we de planeet Jupiter.

Met schemer en in de verte en rood kleurende lucht, de pier op gelopen. Wat een rust, nog weinig vogels en nog even wachten op de zonsopkomst.

Nog geen aalscholver zat op de stenen zijn veren te drogen. We zagen in silhouet een ijsvogel langs vliegen en even later zagen we een ijsvogel op de stenen zitten en een paar maal opvliegen en weer terug komen. Onze dag kon niet meer stuk.

Op een stukje zand bleek een waterral te zitten, die zich in het mooie ochtendlicht lang liet bewonderen. Verdere hoogtepunten waren een dodaars en een jonge dodaars, zwarte zwanen en zilverreigers.

Daarna in het zonnetje nog even naar de rietvelden bij de Wolfskamer gegaan.

Daar de telescoop op een vlierstruik gericht en steeds verschillende vogels vlogen in beeld, pimpelmees, roodborsttapuit, zwartkop het bleef spannend wat nu weer in beeld was gevlogen.

Ondertussen vlogen nog een mannetje havik en Grote bonte specht langs.

Kortom, dit was een geslaagd ochtendje “vroeg vogelen”, met Izaak Hilhorst en vroege vogel app deskundige (stijgend met stip) Hedwig.

 

Frieda van den Berg

HuizerPier