Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

grauweklauwierVanaf maandag 29 april tot maandag 6 mei 2019 organiseert de Commissie Buitenland een vogelreis naar Varna, Bulgarije, gelegen aan de Zwarte Zee. Ook in 2012 zijn we in Varna geweest maar de omgeving biedt zoveel bijzondere mogelijkheden dat besloten is daar voor een tweede keer heen te gaan.
We vliegen maandag 29/ april om 07.00 uur vanaf Schiphol via Wenen naar Varna aankomst 12.50 uur; terugreis vertrek Varna om 13.30 uur en aankomst Schiphol om 19.15 uur. De kosten per persoon zijn voorlopig vastgesteld op € 750 per persoon;. Je kunt je opgeven via het docaanmeldingsformulier; Lees hieronder meer details over de reis.

We verblijven de hele week iets ten noorden van Varna in Hotel Kini-Parks, en van daaruit maken we onder leiding van locale gidsen, excursies in de wijde omgeving. Het vervoer is in minibusjes van maximaal zeven personen. Neophron levert weer de gidsen en chauffeurs die, samen met onze chauffeurs, voor een mooie reis door Bulgarije zullen zorgen.
Rond het hotel zijn al wat mooie waarnemingen te doen zoals vale spotvogel, dwergooruil, nachtegaal, bonte vliegenvanger en Syrische bont specht. Onze excursies zullen naar verschillende gebieden gaan met volstrekt verschillende habitats. Ten noorden van Varna, langs de zuidgrens van Roemenië, ligt in het binnenland het meer van Sreburna met diverse pelikanensoorten; aan de kust ligt het meer van Durankulak met ibis en rietzangers en iets zuidelijker het meer van Sabla met kans op duizenden roodhalsganzen. Nog wat zuidelijker kom je bij Kaap Kaliakra, waar je van zeker honderd meter hoogte een prachtig uitzicht hebt over zee met zeevogels zoals verschillende sterns, maar ook met jagende boomvalk. Vanaf Varna kun je westwaarts het binnenland in en excursies maken naar bestemmingen met volstrekt verschillende landschappen. Langs rivieren, en naar steppen- , berg- en moerasgebieden allemaal met hun eigen soorten, teveel om op te noemen. Ten slotte kun je van Varna zuidwaarts langs de kust gaan tot het merengebied rond Burgas. Langs die route kun je weer allerlei afslagen en zijpaden in, waar altijd weer iets bijzonders is te zien.
Al met al een mooie reis die een grote variëteit in habitats en soorten belooft. Onze, inmiddels vertrouwde, gidsen zullen de beste plekjes vinden voor de meest bijzondere waarnemingen.  Het maximaal aantal deelnemers is gesteld op veertig, die zullen begin april alle reisinformatie toegezonden krijgen.

 

Het Inschrijfformulier, met alle zakelijke gegevens, vind je dochier.

 


De Commissie Buitenland.

 

Evert Constandse

.035-5317565

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bertus van den Brink 

 035-5258142

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 Bert Roelofs

035-6423600

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.