Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerboomvalk

Ganzenvergassing verhinderd op Eemmeer

Meer
07 juni 2017 12:11 #41 door Ricardo van Dijk
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Uit de Gooi- en Eemlander van 6 juni 2017:

De stichting Animal Rights heeft dinsdag op het Eemmeer bij Blaricum voorkomen dat daar bijna duizend wilde ganzen werden gevangen om vergast te worden door het bedrijf Duke Faunabeheer.
Duke bevestigt dat het er maar zeven of acht vogels heeft weten te vangen van de duizend die dinsdag de bedoeling waren.
Animal Rights vindt dat de huidige aanpak niet kan. ,,De dieren worden met bootjes opgejaagd en het land opgedreven. Ze eindigen in de gaskar en sterven een 2 minuten durende verstikkingsdood. Tijdens het opdrijven raken de ganzen in blinde paniek.''
Noord-Holland vindt dat er te veel ganzen zijn en dat ze teveel schade aanrichten. Duke moet de overlast bestrijden. ,,De schade loopt in de miljoenen'', aldus Duke-zegsman Arie den Hertog.
Volgens hem gebeurt het doden op de beste manier en zijn de dieren al bewusteloos als ze stikken. Toch staat hij open voor betere methoden, zegt hij.
Animal Rights wil de ganzen laten grazen op aangewezen foerageerplekken en ze met diervriendelijke lasers verjagen waar ze niet welkom zijn. Volgens Duke verschuif je zo alleen het probleem.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.417 seconden