Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartesten

r

clkl2.jpgVanmorgen ging om 05.00 uur de wekker en dacht ik even hhhhuuuu…… maar al snel was ik eruit om alles bij elkaar te zoeken zodat ik op tijd (06.30 uur) bij Bussum Zuid station zou zijn om aan te schuiven bij de excursie groep. Er was een goede opkomst want met 18 man/vrouw sterk vertrokken we precies op tijd richting Texel.

Om half negen hadden we de boot en twintig minuten later reden we het mooie eiland op. Allereerst ging het richting het oude krimbos waar een dag daarvoor een struikrietzanger gezien was. Daar aangekomen werden we door een lichtelijk hysterische bewoonster gewezen naar het parkeerterreintje iets verderop.

cl1.jpg

Ze had een kunstwerk in haar voortuin waar zij model voor had gestaan.

Helaas was de struikrietzanger in geen velden of wegen te zien of te horen maar dat werd goed gemaakt door een grauwe vliegenvanger die zich mooi liet bekijken en een stukje verder een bladkoninkje wat zich eerst luid en duidelijk liet horen en na wat geduld ook nog liet bekijken. Een groepje sijsjes hing aan de elzenpropjes. Na een stief kwartiertje luisteren, kijken en genieten wandelde we weer terug naar de auto’s. Langs het pad zagen we nog een paardenbijter.

cl2.jpg

De volgende stop was de Robbenjager en Tuintjes. Helaas was de wind een spelbreker waardoor we weinig kleine vogeltjes zagen want die doken meteen weg in de struikjes. Op het plasje bij de Robbenjager lagen wel veel eenden waarvan de hoofdmoot smienten nog in eclipskleed dus mooi kaneelbruin.

Op het veldje naast het plasjes liep moeder fazant trots met twee jongen rond te stappen en na ons een arrogante blik toe geworpen te hebben verdwenen ze in het riet.

cl5.jpg

In de tuintjes zagen we een slechtvalk bakkeleien met een buizerd maar dat was op een paar graspiepers na wel het enige spannende wat daar te beleven viel wat vogels betrof.

Hierna gingen we nog even langs Utopia en het wad maar ook daar speelde de wind en het lage water ons parten zodat de tocht verder ging langs de plasjes en dat leverde een leuke discussie op over een grote groep tureluurs. In de weilanden stonden grote groepen wulpen, goudplevieren en kieviten.

cl6.jpg

Onze laatste stop, voordat we weer de boot op gingen, was de Mokbaai. Daar stond het vol met wulpen, lepelaars, bontbekpleviertjes, bonte strandlopers, zilverplevieren, rotganzen, bergeenden en in het veld zat heel rustig een slechtvalk dit alles te bekijken.

Een prachtige afsluiter van een heerlijk dagje Texel met ondanks de wind toch nog heel wat leuke soorten en heel veel plezier.
Wouter bedankt voor de heerlijke dag.

Conny Leijdekker